Pim Tiddens

Na jarenlange managementervaring op directieniveau in het bedrijfsleven heeft Pim Tiddens (1951) het roer omgegooid. Sinds 2012 bevaart hij met zijn vrouw de wereldzeeën. Pim is een optimistische dwarsdenker, die zich uit durft te spreken over de koers naar een betere wereld.

Pim Tiddens startte zijn loopbaan in de grafische industrie. Na enige jaren werkervaring behaalde hij zijn MBA bij de IMD business school in Zwitserland. Daarna begon hij bij de Koninklijke Nederlandse Papierfabrieken (KNP) in een staffunctie en stroomde door tot commercieel directeur en later algemeen directeur van Kappa Karton. Hij vervolgde zijn carrière in de papier- en verpakkingsindustrie als lid van de directie van Fardem, een onderdeel van DSM.

In 1992 kocht Pim een eigen bedrijf. Van het failliete Medicopharma nam hij Neodent over, een groothandel in tandtechnische producten. Hij maakte het bedrijf weer gezond.

In 1997 keerde hij terug naar het KNP-BT concern als directeur van Recycled Paper Europe. Ziekte plaatste Pim enige tijd buitenspel in 2000. Na zijn terugkeer werd hij gepromoveerd tot directeur van de kartonproductiedivisie. Door een verschil van inzicht over de herstructurering van een noodlijdend onderdeel, moest Pim het veld ruimen.

Opnieuw kocht Pim uit een faillissement een bedrijf. Dit keer een schoenenwinkelketen in Duitsland. Door economische tegenwind en onbekendheid met de branche lukte het niet om dit bedrijf te redden.
Pim werd vanaf 2007 interim manager in samenwerking met Boer & Croon. Via hen bestuurde hij Veriplast, een verpakkingsbedrijf, en werkte hij een jaar in Moskou als interim manager van Matrix, een groothandel in landbouwmachines.

Na deze turbulente loopbaan gooide Pim het roer om. Hij vertrouwde zijn ideeën voor een betere wereld aan papier toe en schreef de Macht van Tien en een roman.

Pim is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij beoefende verschillende sporten en is een enthousiast timmerman en zanger. Hij reisde veel en is nu ook onderweg: www.nellyrose.nl.

Meer weten over Pim? Lees dan het gedetailleerde verslag.